George Stowell 

Chartered Practice | Client Adviser

WALDEMAR ROAD

Lead architect: Private client; full architectural design and planning services.

2012

Outcome: Usable and liveable family room with seamless garden access.

The client brief was for a usable room connecting to the deeply over shaded rear garden with pools of sunshine where they could relax. Design involved 3D modelling to assess the amount of sun available, with angled roof lights to  maximise solar gain.  Garden  elevation with angled glazing increased the garden size. Conservation Area planning application was award ed first time around,.

Consultant: Engineer: Richard Hudson.

New garden elevation

Design to enhance the existing rear garden and give easy connectivity to new garden room.

Previous rear extension

Thin, narrow extension hindered easy use of the family kitchen and the rear garden.

Crafted interior 

Interior modulated soffit resulted from sun path modelling to establish maximum amount of sunlight in the new garden room.